25 mai 2015

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si sos de rosii


Aceasta reteta este una foarte satioasa si hranitoare. M-am inspirat la prepararea ei de pe blogul absolutdelicios.blogspot.ro. Multumesc pe aceasta cale pentru reteta. Este chiar delicioasa!

Ingrediente:
- 6 ciocanele de pui
- 2 kg de cartofi
- 1 conserva rosii cubulete 400 g
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru
- sare

Mod de preparare:

Pentru aceasta mancare vom avea nevoie de cartofi pe care ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ungem o tava cu ulei si asezam cartofii in ea si ii asezonam cu sare. Separat intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei si o cescuta cu apa. Dupa cateva minute adaugam si usturoiul taiat marut. Dupa ce s-au calit, adaugam conserva de rosii si pasta de tomate. Amestecam usor, condimentam cu sare si cimbru si lasam cateva minute pe foc. Luam de pe foc si turnam acest sos format peste cartofii din tava. Amestecam bine sa cuprinda toti cartofii din tava si adaugam o cescuta cu apa. Deasupra asezam ciocanelele de pui condimentate cu sare si cimbru. Dam tava la cuptor pentru aproape o ora si jumatate, dar din cand in cand mai adaugam putina apa in tava. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin si servim.
Va doresc pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.