24 ianuarie 2015

Papanasi deliciosi


Ingrediente:
- 500 g branza de vaci
- 2 oua
- 100 g zahar
- 1 esenta de vanilie
- coaja de portocala/ lamaie
- 200 g faina
- praf de copt 1 lingurita


Mod de preparare:
Intr-un vas se pune branza de vaci care se va amesteca cu ouala pana ce acestea se incorporeaza bine. Se adauga deasupra zaharul si se continua amestecul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala. Dupa aceea se adauga faina cate putin si praful de copt. Cu o lingura se va amesteca repede toata compozitia. Trebuie sa obtinem un aluat lipicios si moale. Astfel papanasii nostri vor fi fragezi si pufosi.
Dupa ce terminam de format aluatul il modelam sub forma de bile pe care apoi le aplatizam si le dam prin faina putin pentru a nu se prinde de tigaie. Le prajim in ulei incins la foc mic avand grija ca ei sa nu se arda.
Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.