6 ianuarie 2015

Mamaliguta cu branza si smantanta


Am descoperit de curand secretul retetei de mamaliguta. Desi o fac de mult timp, abia acum mi-am dat seama ce usor era daca o faceam de fiecare data in felul ce urmeaza.

Ingrediente:
- 1 si 1/2 cana de malai
- 4 si 1/2 cani de apa
- branza si smantana

Portii : 4

Mod de preparare:
Se pune malaiul intr-o tigaie si se adauga apa rece deasupra si se amesteca pana se desface malaiul. In felul asta nu exista riscul sa se formeze cocoloase. Punem tigaia pe foc mediu si continuam sa amestecam 5 minute pana incepe sa fiarba apa si se formeaza o pasta. Cand incepe sa dea in clocot si sa stropeasca dam focul la mic si acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 15 min. In acest timp mai amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de tigaie insistand pe fundul si pe marginile tigaii.
Dupa acest timp daca mamaliga se desprinde de pe margini inseamna ca este gata. O luam de pe foc si o asezam pe farfurie alaturi de branza de vaci si smantana.

Ea poate fi facuta si la cuptor dupa ce este gata. Se aseaza un strat de mamaliga si unul de branza si se da la cuptor pt 15 minute.
E de preferat sa se foloseasca o tigaie groasa sau vas de tuci. Sau o tabla sub tigaie in momentul in care sta pe foc pentru a nu se prinde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.