5 decembrie 2013

Tarta cu cirese si crema de vanilie



Reteta asta mi-a dat-o o colega si mi-a atras atentia prin ingredientele pe care le necesita. Cum era sezon de vara si fructele erau din belsug, am fugit sa ma aprovizionez. Nu am gasit insa capsuni in ziua respectiva, cele cu care aveam de gand sa fac tarta, dar am gasit niste cirese grozave. Asadar rezultatul final pare spectaculos in poza, dar si mai bun e la gust... Sper ca v-am ademenit si ca veti urma retata! ;-)



Ingrediente
Crusta:
  • 220 gr faina
  • 100 gr de unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 60 gr de faina
  • 1 esenta vanilie
Pentru prepararea crustei vom avea nevoie de un vas adanc in care vom mixa untul si zaharul pana se formeaza o pasta. Adaugam oul si il incorporam continuand sa amestecam. La final adaugam praful de sare si faina treptat pana la formarea unui aluat nu prea tare, pe care il dam la frigider pentru 30 min. Ulterior transferam compozitia pe blatul de lucru si il intindem putin cu sucitorul pentru a-i da o forma. Il transferam intr-o tava unsa cu putin ulei si faina si il intepam din loc in loc cu o furculita iar deasupra lui punem hartie de copt si o greutate pentru a nu-i permite sa creasca. Il dam la cuptor pentru aprox. 25 minute dupa care il scoatem din forma si il lasam sa se racoreasca pe un platou. 
Pentru prepararea cremei amestecati cele 4 galbenusuri si esenta de vanilie dupa care adaugati faina si omogenizati. Incepeti sa turnati laptele cate putin si continuati amestecul. Dupa ce l-ati incorporat pe tot, puneti vasul pe foc si continuati amestecul pentru a nu se arde. Cand crema se leaga, luati-o de pe foc, acoperiti-o cu o folie de plastic si lasati-o sa se raceasca. 
La final turnam crema in crusta din aluat, o aranjam uniform si adaugam visinele curate de samburi si taiate in doua. Platoul se da la frigider cateva ore si apoi merita servit!
Pofta buna dragilor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.