2 decembrie 2013

Chec clasic marmorat


Cu siguranta daca vi se face pofta de ceva dulce checul e una din cele mai comode si rapide solutii de a va bucura de o prajitura facuta in casa. Bunica mea m-a invata sa fac chec atunci cand eram mica iar acum si eu la randul meu vreau sa va impartasesc si voua cum il puteti prepara. Va invit sa incercati! 


Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 g. faina
  • 200 g. zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf sare
Intr-un vas separa albusurile de galbenusuri. Cu un mixer, bate albusurile cu praful de sare pana cand se fac spuma si se intaresc. Adauga apoi zaharul treptat si mixeaza dupa fiecare lingura. Spuma se va intari si va avea o consistenta pufoasa si lucioasa. 


Separat amesteca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-l in ele pana devin ca o crema. 


Omogenizeaza cu grija albusurile cu galbenusul cu o spatula, prin miscari de sus in jos fara a pierde aerul din compozitie. Cu o sita cerne faina cu praful de copt peste compozitie si continua sa amesteci lejer. Ia jumatate din compozitie si pune cacaoa (pe care ai amestecat-o inainte cu putina apa sa devina cremoasa). Aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt intai partea alba apoi deasupra partea din cacao. Cu o furculita joaca-te deasupra usor pentru un efect marmorat. Da totul la copt pentru 30-40 min pana ce trece testul cu scobitoarea iar apoi lasa-l sa se racoreasca.
Rezultatul? Un chec pufos si usor!

Pofta buna dragilor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.