19 noiembrie 2013

Tiramisu fancy cu mascarpone



Iata ceva dulce atat de usor de facut de voi acasa. Tiramisu este o prajitura usoara, cremoasa, savuroasa. In seara asta a fost vedeta din bucataria mea! Va invit sa cititi reteta si sa incercati si voi acasa sa preparati acest desert simplu dar delicios! Pasii sunt usor de urmat si am incercat sa va arat reteta in imagini. Sper sa va placa! 


Ingrediente:

  • 200 g. piscoturi
  • 250 g. mascarpone
  • 250 ml. cafea
  • 5 linguri zahar
  • 3 oua separate
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 1 praf sare

Preparare:

Pregateste o cafea si indulceste-o putin. Las-o sa se racoreasca si adauga un strop de rom.
Ia un vas in care sa poti bate albusurile si putina sare cu mixerul, pana devin spuma si isi dubleaza volumul. Adauga apoi treptat jumatate din zahar, lingura cu lingura si continua sa mixezi pana cand spuma devine tare si lucioasa.
Separat ajuta-te de mixer si peste galbenusuri adauga treptat restul de zahar pana compozitia capata o culoare albicioasa si un aspect cremos. Peste, pune cutia de mascarpone si amesteca totul pana se incorporeaza ingredientele.

Ia cu grija din albusuri si adauga-le peste galbenusuri si amesteca totul pana la omogenizare. Foloseste o spatula si fa miscari ample pentru a nu pierde aerul din albusuri. Astfel obtii crema.



Intr-un vas de sticla pune piscoturile, inmuiate putin unul cate unul, in cafeaua pregatita mai inainte. E nevoie de cateva secunde sa le imbibi in cafea fara ca acestea sa se moaie tare. 

Peste piscoturi pune jumatate din crema obtinuta si presara o lingura cacao peste. Adauga urmatorul strat de piscoturi si la final adauga cealalta jumatate din crema.





 Cu o sita presara uniform cacao deasupra.
Platoul se pune in frigider si se tine cateva ore...Urmeaza sa fie servit cu pofta!

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.