9 martie 2013

Placinta cu carne

INGREDIENTE:


Aluatul:
  • 500 g faina
  • 20g drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • 1 lgt. sare
  • 1 lgt. zahar
  • 2 lg ulei de masline
Compozitia:
  • carne tocata(vita+porc) 500 g.
  • patrunjel
  • 2 oua
  • 1 lgt. delikat
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapa
  • sare, piper
PREPARARE:


Vom incepe cu pregatirea aluatului care este un proces foarte simplu. Se ia un castron incapator in care se vor pune: faina, drojdia, apa, sarea, zaharul si uleiul. Toate acestea se amesteca intai cu o lingura de lemn apoi cu mana pana cand se face un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se va lasa acoperit, intr-un loc incalzit, intr-un vas presarat cu faina, pentru a creste putin pentru o jumatate de ora.
Intre timp ne vom ocupa de compozitie…Intr-o tigaie teflonata se va adauga o lingura de ulei de masline si ceapa tocata marunt. Dupa cateva minute se va adauga morcovul ras prin razatoare. Acesta se vor lasa putin sa se caleasca si apoi se adauga: carnea tocata, sarea, piperul si delikatul. Dupa ce se raceste compozitia, se adauga 1 ou si patrunjelul tocat fin.
Din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara dar nu foarte subtire. Se aseaza umplutura pe mijlocul foii pe lungime. Partile laterale ale aluatului se cresteaza pana la umplutura si fiecare fasie se aseaza peste umplutura alternativ. Deasupra se unge cu ou batut si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu si se lasa pana capata o culoare frumoasa.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.