15 martie 2013

Crema de zahar ars


Tare imi era dor sa incerc aceasta crema de zahar ars care imi aminteste de copilarie. Va invit sa o incercati si voi si sa descoperiti gustul surprinzator. Nu e greu de facut deci nu necesita cine stie ce puteri magice sa va iasa si voua acelasi lucru asa ca haideti sa urmarim pasii si sa ne apucam de treaba! :-)


Ingrediente:
- 8 oua
- 200 g zahar pentru caramel
- 150 g zahar pentru crema
- 1 l lapte (gras)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura faina

Preparare:
Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie. Imediat ce s-a topit rotim vasul foarte repede pentru a tapeta peretii uniform. Il lasam apoi sa se raceasca. Intre timp acesta se va intari si se va crapa.
Crema o pregatim separat intr-un vas adanc, amestecand ouale si restul de 150 g. zahar. Adaugam vanilia si treptat litrul de lapte la temperatura camerei si amestecam. Presaram in ploaie lingura de faina si amestecam cu o spatula.
Dupa ce compozitia este gata, se va rasturna in vasul tapetat cu zaharul caramelizat pregatit mai devreme.
Acesta se aseaza in cuptor si se lasa pentru aproximativ 40 min pana se leaga.
Crema se lasa la racit. Cand se scoate din forma, se dezlipeste cu ajutorul unui cutit pe margini si apoi o rasturnam cu grija pe un platou.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.